dissabte, de setembre 09, 2006

EL CEMENTIRI POLÍTIC de PiP comença a l'ESCOLA

article publicat a EL MIRALL del BAIX

Per començar, dir amb tota rotunditat que el Pla General Urbanístic de Torrelles amb el Pla Parcial de Can Coll el va aprovar PiP l’any 1995. També el de Can Balasch. Més de 300 habitatges que es poden desenvolupar de cop en qualsevol moment. Aquesta és la realitat. Entre 750 a 1.000 nous veïns podrien instal·lar-se a Torrelles en un poble que encara no ha arribat els 5.000 habitants. En comptes de programar petits plans parcials pensant en un creixement mesurat, escalonat i sostenible, i afavorint l’equilibri territorial, ens munten aquesta gran obra de PiP. Els mateixos que ara volen salvar, en nom de l’antiespeculació, la seva insalvable obra urbanística.

Però, això, no és el més greu. La previsió i l’actuació política que ha tingut PiP en la seva caducada acció de govern municipal ha estat deplorable. Quanta demagògia política, Sr. Ramell. Algun dia ens haurà d’explicar perquè no va posar creus blanques als arbres arrencats per a plantar-hi naus industrials a l’entrada del poble. En canvi, sí que s’atreveix a fer el numeret dissenyant el seu propi cementiri polític justament allà on anirà la nova escola.
Perquè no explica a la població de Torrelles que pensava fer quan aquest miler de nous veïns de Torrelles es trobessin sense escola ni llar d’infants, sense ambulatori, sense un centre cultural en condicions, sense cap casal de joves, amb la riera fent ferum, la zona esportiva ofegada i deixada i els veïnats abandonats per no ser, per vostè, poble.

Senyors i senyores responsables de PiP. El cinisme i la seva fredor a l’hora de mentir fan que la societat torrellenca es distancií cada vegada més d’allò que hauríem de resoldre entre tots i de manera urgent.
Tanmateix, el grup polític, ara a l’oposició, que ha creat la petita nissaga de la creu blanca i la samarreta groga, ha patit durant aquests últims anys una important davallada de vots.


Ara necessiten aixoplugar les seves vergonyes polítiques en el paraigua d’una plataforma dissenyada per justificar reprovables i nefastes actituds dels seus mateixos components, amb accions i frases manipuladores de caràcter alarmista, tergiversant la veritat per atreure gent del poble, i utilitzant, com tantes altres vegades, noms propis de torrellencs i torrellenques sense cap mena de vergonya aliena d’ètica i valors.

Mentre el Sr. Ramell condueix el seu propi grup polític al cementiri de les creus blanques, el nou govern municipal treballa i aprova l’enderroc i la nova construcció de l’Ateneu, el col·lector general i el col·lector de Can Güell per salvar la riera, els nous passeigs de vianants per connectar Can Güell i Can Guey al nucli urbà, millores molt substancials per la logística de la policia municipal, l’actuació de remodelació de la zona esportiva, l’ubicació d’un nou CAP (ambulatori) al carrer major, una nova escola i la nova i pública llar d’infants, les condicions immillorables per disposar d’un Institut a curt termini. Tot això, i moltes coses més en una sola legislatura. Amb l’anterior govern de PiP i CiU, 2 anys amb el carreró de l’església abandonat i sense poder transitar per l’entrada del poble. També, recordin, proposaven semàfors allà on aquest govern a fet la rotonda de Cesalpina.

Sr. Ramell, vagi perdent el temps fent creus blanques mentre els demés treballem per millorar un poble que vostè va deixar massa endarrerit per les persones que hi viuen.